Ured za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom KS nastavlja rad i u vanrednoj situaciji

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS Erduan Kafedžić razgovarali su o radu Ureda u aktuelnoj vanrednoj situaciji.

Poduzet ćemo posebne mjere u nadgledanju javnih nabavki u Kantonu Sarajevo, jer postoji visok rizik od zloupotrebe javnih nabavki, s obzirom na to da su neki procesi znatno ubrzani. Također, Ured redovno radi na svim svojim aktivnostima. Ovim putem apeliramo na sve predstavnike institucija Kantona Sarajevo da pažljivo planiraju sve svoje procese uzevši u obzir rizike koje nosi vanredna situacija. Ured i dalje provodi sve radnje koje se odnose na prijavu imovine dužnosnika Kantona Sarajevo, tako da su to neke od ključnih tačaka o kojima smo danas razgovarali - rekao je Kafedžić. 

Jedna od tema sastanka bila je ukidanje moratorija na zapošljavanje. Naglašeno je da će Ured voditi aktivnosti supervizije. 

foto: screenshot https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/556955/ured-za-borbu-protiv-korupcije-i-upravljanja-kvalitetom-ks-nastavlja-rad-i-u-vanrednoj-situaciji