Satler i Nenadić: Očuvati transparentnost i dostignuti nivo borbe protiv korupcije

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić telefonski je danas razgovarao sa ambasadorom Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johanom Satlerom (Johann Sattler) o trenutnom stanju u Kantonu Sarajevo, uzrokovanom pandemijom koronavirusa i proglašenim stanjem prirodne i druge nesreće

- Obavijestio sam ambasadora Satlera o poduzetim aktivnostima na planu prevencije i medicinskog zbrinjavanja, kao i o planu i već poduzetim aktivnostima vezanim za ekonomsku situaciju i očuvanje privrede, koja je jako pogođena posljedicama pandemije - kazao je nakon razgovora Nenadić.

Dodao je kako je bilo govora i o potrebi osiguranja dodatnih kapaciteta za snabdijevanje Kantona medicinskom opremom i sanitetskim materijalom, ali i prehrambenim i drugim proizvodima, važnim za život građana Kantona Sarajevo. 

Izuzetno je važno i u ovakvim životnim situacijama očuvati transparentnost te dostignuti nivo borbe protiv korupcije, kada su izazovi ove vrste posebno naglašeni, usaglašeni je stav ambasadora Satlera i premijera Nenadića.

 

foto: screenshot: https://avaz.ba/vijesti/bih/557105/nenadic-i-satler-izuzetno-je-vazno-ocuvati-transparentnost-i-dostignuti-nivo-borbe-protiv-korupcije